Zweedse regering wil de persvrijheid afschaffen – verbod op het schrijven over criminele immigranten

De Zweedse overheid bereidt een wijziging voor in de grondwet die de persvrijheid en vrijheid van mening moet beperken. De nieuwe mediawet zal op 1 januari 2019 in werking treden.

Nieuwsartikelen met persoonsgegevens over “ras, etnische oorsprong, huidskleur of andere soortgelijke omstandigheden, politieke opvattingen, godsdienstige of levensbeschouwelijke overtuiging”, kan in de toekomst verboden worden in Zweden. Deze nieuwsartikelen of nieuwsberichten op televisie zullen namelijk voortaan geen grondwettelijke bescherming genieten. Als de rood-groene regering zijn zin krijgt.

De regering wil ook “beperking van de grondwettelijke bescherming van bepaalde zoekmachines die persoonsgegevens van bijzonder privacy-gevoelige aard bevatten”. Een maatregel die waarschijnlijk gebruikt gaat worden tegen de internetservice Lexbase, waar iedereen Zweedse rechtspraak veroordelingen kan opzoeken en bestellen.

Aangezien het een verandering in de grondwet betreft moet het parlement twee keer voor stemmen met een tussenliggende verkiezing. Dit is om de kiezers in staat te stellen de nieuwe grondwet door middel van verkiezingen te accepteren of…

View original post 30 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s