Zweedse hooligans gaan in nikab – een maas in de wet gevonden

Iedereen met een beetje gezond normaal verstand kon op zijn vingers natellen wat het gevolg zou zijn van de beslissing van de Zweedse linksgroene regering om een wetgeving in te voeren die het verbiedt om maskering te dragen tijdens voetbalwedstrijden, met uitzondering van religieuze gelaatsbedekking. En nu is het dan zover. De hooligans van de Zweedse voetbalclub AIK van Stockholm, één van de grootste voetbalclubs van Zweden, verschijnen in een nikab waar alleen maar de ogen te zien zijn.

In het voorjaar van 2013 bracht de Zweedse overheid een rapport van de hooliganonderzoeker Björn Eriksson in de openbaarheid, en sindsdien lag het voorstel voor het invoeren van een maskeringsverbod tijdens sportevenementen ter discussie.

En op 1 maart van dit jaar heeft de linksgroene regering in al zijn wijsheid besloten dit voorstel als wetgeving uit te voeren.

– Er zijn geen gegronde redenen om zich te vermommen wanneer men naar spotevenementen gaat, zei de minister van Binnenlandse Zaken (Sociaal-Democraten)

View original post 158 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s