Denemarken schopt luie islamitische hoofddeksels aan het werk

Denemarken ontneemt sociale bijdragen van moslimvrouwen die liever met een hoofddeksel rondlopen dan aan het werk gaan. Mag het dragen van een hoofddoek een manier zijn voor islamitische vrouwen om zich aan werk te onttrekken, en daarom moeten worden verzorgd met sociale voorzieningen? Nee, zegt de regering van Denemarken, en heeft nieuwe instructies aangekondigd voor de gemeentes in het land, schrijft Den korte avis.

De meeste werkgevers in het Westen eisen van hun werknemers niet alleen dat ze onbeschadigde en schone kleren dragen, maar ook dat zij bepaalde kledingvoorschriften volgen. Soms zijn er zelfs veiligheidsvoorschriften of andere omstandigheden die bepaalde kledingstukken op de werkplek ongeschikt of gevaarlijk kunnen zijn.

De Deense regering is van mening dat duizenden moslimvrouwen het dragen van een hoofddoek benutten om zichzelf zodoende voor potentiële werkgevers oninteressant te maken. En daarmee werk kunnen vermijden, om in plaats daarvan zich te laten verzorgen door middel van subsidiesystemen die door de belastingbetalers moet worden opgehoest. Deze hoofddoekbonus voor moslims moet worden afgeschaft, verkondigt minister van…

View original post 338 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s