School van de toekomst: Prikkeldraad, bewakers, draaihekken en ID-controles

Zweden – Criminelen die proberen studenten te werven. Drugshandel. Grote vechtpartijen tussen de verschillende etnische groepen. De Varnhem School in het centrum van Malmö heeft nu zoveel problemen ondervonden dat het zich gedwongen ziet de school te beveiligen met prikkeldraad, draaihekken, ID-controles en bewakers.

Het fiasco van de multiculturele samenleving in Zweden krijgt nu ook op school een gezicht. In 2015 kreeg de Varnhem School in Malmö een vredesprijs voor het hoogst aantal allochtone leerlingen op zijn school. Een jaar later wordt de school twee dagen gesloten wegens massale vechtpartijen tussen de studenten. “Wat is er mis gegaan?”, vraagt Expressen in zijn artikel.

De gevechten tussen de verschillende allochtone groepen zijn begonnen met een leerling die zich stoorde aan een groep leerlingen met een andere etnische achtergrond die naar zijn vriendinnetje zouden hebben gekeken. In een mum van tijd is de chaos compleet en stormen de overige allochtone studenten naar voren om aan het gevecht deel…

View original post 175 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s