Terroristische aanslag met vrachtwagen op kerstmarkt in Berlijn – minstens 9 doden en 16 gewonden

Een vrachtwagen is op maandagavond de kerstmarkt bij Breitscheidplatz in Berlijn opgereden, schrijft de Berliner Morgenpost. Verschillende mensen zijn gewond en ten minste 9 zijn dood. Volgens internationale media zegt de Duitse politie dat dit een opzettelijke aanval is.

Volgens getuigenrapporten van CNN is het waarschijnlijk dat dit een opzettelijke aanval is van het soort dat in Nice in de zomer plaatsvond. Het is een gebied dat moeilijk is te bereiken met de auto, en veel Berlijners en toeristen zijn massaal aanwezig op de populaire kerstmarkt.

Volgens internationale media zegt de Duitse politie dat dit een opzettelijke aanval is. De eigenaar van de truck is niet bekend. De truck zou Poolse nummerplaten hebben. De chauffeur was niet meer aanwezig, zegt hoofdredacteur Julian Reichelt van de krant Bild. Een groot aantal brandweer en politiemensen zijn naar de scène uitgetrokken om de slachtoffers te helpen.

Update 21.46 – Verdachte aangehouden

Bron:

http://www.morgenpost.de/bezirke/charlottenburg-wilmersdorf/article209035059/Lkw-rast-auf-Weihnachtsmarkt-am-Breitscheidplatz.html

View original post

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s