Duitsland: Gevangenisstraf voor “degenen die proberen het politieke debat te manipuleren”

Is this a #Joke ?

In het kielzog van de verkiezingswinst van Donald Trump escaleert de hetze tegen de alternatieve media steeds verder. Naast de poging om alles wat afkomstig is van de alternatieve media als “fake news” af te doen, en diverse verschillende linkse groeperingen wil laten beoordelen wat is toegestaan op Facebook, gaat men in Duitsland nog een stapje verder en dreigt met een gevangenisstraf van ten hoogste vijf jaar voor “degenen die proberen het politieke debat te manipuleren”.

– Laster en kwaadsprekerij valt niet onder de vrijheid van meningsuiting, aldus de Duitse minister van Justitie Heiko Maas in een interview met de krant Bild am Sonntag.

Deze week heeft de Duitse regering de invoering van een wetsvoorstel vereist wat de grote netwerkbedrijven verplicht lokale kantoren op te richten om hen in staat te stellen sneller te reageren wanneer er zogenaamd vals nieuws gemeld wordt.

– Facebook verdient een hoop geld aan nepnieuws en heeft dus ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Berichten die de wet overtreden moeten na…

View original post 110 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s