Web Hosting

Contra-terrorisme experts verdenken de Saoedische rehabilitatiecentra er al langer van dat ze slecht werk leveren bij het de-radicaliseren van jihadisten. Maar een Saoedische gevangene in Gitmo heeft nu onthuld dat het eigenlijk recruterings- en trainingscentra zijn voor de jihad.

Volgens recent gedeclassificeerde documenten (pdf), heeft senior Al-Qaeda lid Ghassan Abdullah al-Sharbi de paroolcommissie van Gitmo laten weten dat de Saoedische regering vrijgelaten voormalige gevangenen juist aanmoedigt om zich weer bij de jihad aan te sluiten op zijn terroristen hervormingsschool Prince Mohammed bin Naif Counseling and Care Center.

De Obama administratie heeft de effectiviteit van het Saoedische rehabilitatie programma juist geprezen – wat gebruikt maakt van “kunst therapie”, zwemmen, ping-pong, playstation en voetbal om de terroristen te de-radicaliseren – en stelde als voorwaarde aan de vrijlating van tientallen Gitmo gevangenen, waaronder voormalige bodyguards van Bin Laden, dat ze deel zouden nemen aan het controversiële Saoedische rehabilitatie programma.

Vandaag de dag zijn er…

View original post 535 more words

Advertisements

Gitmo gevangene onthult dat Saoedische rehabilitatiecentra eigenlijk jihadtrainingskampen zijn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s